Buffalo Bill en de kleine zeemeermin

Dit is het eerste luisterboek geschreven én verteld door Philip Maes. Die laatste werkte eerder mee aan de populaire luistercd’s van het geluidshuis en gaat hier nu solo.

Hij creëerde een huwelijk tussen twee sprookjes. Lees: Buffalo Bill meets De Kleine Zeemeermin. Je zou verwachten dat het verhaal sterk en heel humoristisch is. Het is echter een niet zo een heel speciaal resultaat geworden. De humor is flauw. Bijvoorbeeld, als er een wegbeschrijving wordt gegeven, staat er tussen haakjes: “Deze info wordt gratis aangeboden door de onderwater-app Waves”. Weinig origineel en kennen heel jonge luisteraars überhaupt Waze? Akkoord, de ietwat oudere generatie mag er ook iets aan hebben, maar ik vond het niet grappig. Bij luisterverhalen verwacht ik hilarische, absurde toestanden en ik bleef op mijn honger zitten.

Je kan het verhaal via een qr-code beluisteren op je smartphone of iPhone. Bij mij werkte het niet, maar er stond ook een verwijzing naar de website waar je met behulp van een code alsnog het verhaal kon beluisteren. Philip Maes vertelt zeker niet slecht en jonge luisteraars zullen hun aandacht wel kunnen behouden. De luisteraars die al enige leeservaring hebben, kunnen dankzij het fijne lettertype en veel witruimte tussen de regels mee de tekst volgen. Of worden zij na een tijdje de voorlezer? Amusant zal het zeker zijn. En dat is wat je mag verwachten: een amusant verhaal, niet meer en niet minder.

Er is heeft ook al een tweede huwelijk plaatsgevonden tussen Ali Baba en De Zeven Dwergen.