10+ | 2015
Leopold
ISBN 978-90-258-6791-1
FICTIE , 140 p. , €13.99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Breekbaar

Joany Buenen (auteur)

Breekbaar of hoe het leven van een BFF soms ook een aartsmoeilijke klus kan zijn. Amber en Nora gaan als een soort Siamese tweeling door het leven en brengen al hun tijd samen door. Als Amber na een stom ongeluk haar been breekt en niet mee kan op kamp met school staat Nora er helemaal alleen voor. Tot haar grote verbazing lijken enkele andere meiden goed mee te vallen en worden al snel nieuwe vriendschappen gesmeed. Als Nora tijdens de laatste bonte avond vriend en vijand verbaast met haar wondermooie stem gaat vrijwel de hele klas overstag. Ook Daan is Amber niet ontgaan en hij vraagt haar mee te spelen in zijn bandje. Terug thuis voelt Nora dat Amber moeite heeft met haar enthousiasme over het kamp en de nieuwe vriendinnen. Daarbij lijkt het niet te klikken tussen de nieuwe vriendinnen en Amber waardoor Nora tussen twee vuren lijkt te staan. Als Amber haar vraagt om te kiezen tussen haar en de nieuwe vrienden gaat voor Nora het licht even uit en neemt ze uiteindelijk een belangrijk besluit!
Een vlot boek dat je helemaal meeneemt in de wondere wereld van de tienervriendschappen. Zeer herkenbaar (vooral voor meisjes dan toch) wodt het dilemma van het hoofdpersonage vanuit verschillende perspectieven toegelicht. Als lezer draai je soms wat ongemakkelijk op je stoel en vraag je je af hoe dit zal aflopen. De sympathie voor het hoofdpersonage neemt almaar toe en een verrassend fris slot maakt het geheel geloofwaardig.
De cover oogt iets minder aantrekkelijk, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het thema dat menig tienermeisje zal aanspreken!

Annelies Boost
Jaloers zijn | Vriendschap