Borstelbeertje en de zes witte muizen

Tijdens een wandeling in het donkere bos komt Borstelbeertje zes bange witte muizen tegen. De muizen zijn verdwaald en zijn bang opgegeten te worden. Maar Borstelbeertje is dapper en slim en besluit de muizen te helpen en hen tegen de gevaarlijke dieren te beschermen.
Dit spannende maar ook grappige prentenboek vertelt een verhaal over vriendschap, elkaar helpen en opkomen voor anderen.
Het verhaal herhaalt zich bij elk dier. De gesprekken tussen Borstelbeertje en Uil, Vos en Slang zijn in se herhalingen van elkaar. Hierdoor is het ook voor de kleinsten mogelijk om het verhaal snel te begrijpen. De bijzonder mooie illustraties zijn door de gedetailleerde weergave levensecht. De warme kleuren en de zachte weergave van de tekeningen zorgen ervoor dat het donkere bos minder beangstigend is. Enig minpuntje is de verhouding tussen Borstelbeertje en de andere dieren. Borstelbeertje is niet zo heel veel groter dan de zes witte muizen, net zo groot als Uil en beduidend kleiner dan Slang. In mijn hoofd is een beer groot en sterk. Dus dat stoort wel een beetje.
De maker van de bestseller ‘Joris en de draak’ is er opnieuw in geslaagd om een prentenboek met grote P te maken.