Boris krijgt waterpokken

De klas van juf Kloek krijgt vandaag bijzonder bezoek. Boer Waggel komt langs en zal hen leren wat de boerderij allemaal levert qua producten: eieren, wol, honing, melk en zoveel meer. Alleen Boris wil liever rustig in de boekenhoek gaan zitten en dat mag natuurlijk van de lieve juf. Als diezelfde juf beslist om met die heerlijke boerderijproducten honingkoekjes te gaan bakken, ontdekken ze dat Boris allemaal vlekjes heeft gekregen. Hij heeft de waterpokken! Niet moeilijk dat hij het liever rustig aan deed. Maar omdat waterpokken besmettelijk zijn, heeft de hele klas het al snel te pakken en moet boer Waggel zijn koe met kar inzetten om alle zieke dieren naar huis te brengen. Enkel juf Kloek blijft over en zij besluit dan maar om toch honingkoekjes te bakken, zodat iedereen kan smullen bij terugkeer. En zo geschiedde.
Het al bij al eenvoudige verhaaltje krijgt een ontzettende meerwaarde door de leuke, warme en aangename tekeningen die bovendien boordevol amusante details zitten. Boris heeft bijvoorbeeld een boek vast dat ‘Ouwe Harm die had een farm’ heet, de dieren hebben in de klas een tafel die is aangepast aan hun grootte, de mol spreekt over ‘paterpokken’, enzovoort, enzoverder.
Voeg daar dan nog het recept voor de honingkoekjes aan toe en het resultaat is een heel fijn nieuw deel in de reeks prentenboeken over Boris de beer.