Boos op baasje

Fuji is een ondernemende poes die probeert de aandacht te vragen van haar baasje omdat ze die niet meer krijgt. Haar baasje is de laatste tijd meer en meer weg en daar wordt ze boos van. Ze hunkert terug naar de gezellige avondjes dat ze tegen haar aan kan vleien terwijl ze naar de tv kijkt. Fuji bedenkt een plan. Ze verstopt de sleutels van haar baasje en maakt er thuis een rommeltje van. Maar op een dag verschijnen er leuke schoenen met lange felgekleurde veters en heel gekke sokken. Zou ze dichterbij durven te komen om eens te zien wie daar is?

Het mooie en warme prentenboek van Sofie De Moor geeft goed de boosheid van de in de steek gelaten kat weer. De prenten, in warme kleuren, ondersteunen mooi het verhaal. Het boek bevat veel tekst maar het stoort niet. Op de cover staat een mooie afbeelding van Fuji. Haar felblauwe ogen trekken onmiddellijk je aandacht en geven je zin om in het verhaal te duiken. Op elke pagina voel je de emoties van het blad springen. Een afwisseling van emoties geeft het verhaal weer: teleurstelling, boosheid, gemis, hoop, genegenheid en liefde. 

Mooi dat de auteur ook oog heeft voor de culturele diversiteit en genderidentiteit. Het boek werd gedrukt binnen de Europese Unie op papier van verantwoorde herkomst.