Bodyhack

Bodyhack is het vijfde jeugdboek van Tanja de Jonghe. Het is een licht futuristisch verhaal waar vriendschap centraal staat. Het gaat van start wanneer beste vrienden Kevin en Bjorn elkaar opnieuw ontmoeten. Bjorn heeft een paar jaar geleden een zwaar verkeersongeval gehad. Een Amerikaanse organisatie heeft hem helemaal opgelapt en een halve robot van hem gemaakt. Nu wil de organisatie hem inlijven en inschakelen in hun plannen. Maar dat wil Bjorn – met de hulp van zijn vader en vrienden – koste wat het kost vermijden. Wanneer hij plots verdwijnt, zetten zijn vrienden een razend spannende zoektocht op poten. Maar dan merken ze dat alles nog ingewikkelder is dan eerst gedacht.

Het resultaat is een avontuurlijke thriller over vriendschap en afscheid. Ze moeten beslissingen nemen over zaken waar niet altijd een zwart-wit antwoord voor bestaat. En waar keuzes levens beïnvloeden en kunnen beeindigen.

Bodyhack is het vervolg op Cyberboy. Hier kan je de voorgeschiedenis van Bjorn ontdekken. Beide delen kunnen afzonderlijk gelezen worden. In Bodyhack introduceert de Jonghe de personages bijna niet. Daardoor is het soms even zoeken naar wat meer informatie over hen. Maar dat staat het begrip van het verhaal niet in de weg. De losse hoofdstukken en de zoektocht naar Bjorn loodsen je op een rotvaart door het verhaal. Maar achteraf blijven sommige keuzes mogelijk nog even in je hoofd hangen om er wat verder over na te denken.