Bloedwraak

Na 'Noodweer' vormt 'Bloedwraak' een tweede avontuur waarin vijf vrienden verzeild geraken. De aarde is nog steeds onbewoonbaar na hevige natuurrampen en de bevolking overleeft op drijvende steden, bestaande uit aan elkaar verbonden vliegdekschepen, containers en cruiseschepen.
William en zijn familie zijn het slachtoffer van allerlei intriges. Hij verneemt dat Zeger een complot tegen hem beraamt. Zeger is zijn aartsvijand sinds William in het vorige avontuur diens vader dodelijk heeft getroffen. Toen is William tenauwerdood aan de dood ontsnapt. William ontdekt dat Zeger net als hij een buitenbeen is omdat hij ook een bovennatuurlijke, zintuigelijke gave heeft. Hij wil Zeger koste wat het kost als vriend benaderen doch dit blijkt onmogelijk. Zeger kan de temperatuur van anderen bij aanraking beïnvloeden en hij bezorgt William hevige koortsaanvallen. Hij wil William doden en alleen dankzij zijn vrienden wordt William op tijd gered.
Het boek leest als een trein, de spanning wordt intens opgedreven en het kader is levendig beschreven. De interactie tussen de personages is ook hier boeiend weergegeven.
Wie het eerste boek gelezen heeft, zal ervaren dat het scenario veel parallellen vertoont en het plot minder spectaculair is.