Blitz! Op bol Tien

Blitz woont samen met Priet, een rood vogeltje, op bol Nul. Op een dag landt er zomaar uit het niets een takachtig wezen met een soort van parachute op de bol. Blitz noemt hem voor het gemak ‘Tak’ want het wezen heeft eigenlijk geen naam. Hij komt van bol Tien en daar doen ze niet aan namen. Daar hebben ze het veel te druk voor! Helaas is tijdens de landing de parachute van Tak stuk gegaan. Blitz en Priet helpen Tak om weer op bol Tien te geraken.
Als dat gelukt is, kan Blitz kennismaken met alle andere takachtige bewoners van bol Tien. Hij beleeft er samen met Tak en Priet allerlei avonturen. Niet alle avonturen zijn even leuk en na een tijdje willen Blitz en Priet liefst gewoon terug naar huis. Daar waar ze zich echt thuis voelen.
Dit is het tweede avontuur van Blitz. Het is een verhaal speciaal geschreven voor beginnende lezers. De moeilijkheidsgraad loopt op naarmate het verhaal vordert. Er werd ook rekening gehouden met dyslectici en gekozen voor een lettertype dat voor hen makkelijk leesbaar is.
De lay-out oogt ruim. De bladzijden zijn niet overladen met tekst en er staan heel wat illustraties in het boek, minstens om de pagina één. De illustraties zijn helder van kleur en sluiten mooi aan bij de tekst.
Het verhaal is best grappig en toont aan dat ‘anders zijn’ in alle universums voorkomt. Misschien kunnen kinderen door het lezen van dit verhaal meer inzicht verwerven in de verschillen in gewoontes die er zijn tussen klasgenootjes, kinderen uit de buurt enzovoort.

Ik hoop op meer blitse avonturen van 'Blitz!'