14+ | 2012
Manteau
ISBN 978-90-223-2800-2
FICTIE , 264 p. , €14.95
gelijmd , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Blind date. Verboden passie

Cassandra Clare (auteur), Maureen Johnson (auteur), Sarah Mlynowski (auteur), Libra Bray (auteur), Claudia Gray (auteur)

Deze bundel bevat vijf kortverhalen die allemaal geschreven zijn rond dezelfde trefwoorden: vakantie, verliefdheid, horror. Heel wat griezelelementen komen aan bod: vampieren, heksen, oude rituelen … Toch is dit niet zonder meer een goed griezelboek te noemen. Het ene verhaal is al wat beter dan het andere. Zo lijkt het verhaal van Sarah Mlynowski enkel geschreven te zijn voor zijn verrassende einde, zonder er rekening mee te houden dat alles in het verhaal ook moet kloppen. Andere verhalen deden me echter wel op het puntje van mijn stoel zitten lezen. Zo heb ik bij het verhaal over een oude mythe die tot moord zou aanzetten (Maureen Johnson) toch wel stevig in de arm van mijn vriendje geknepen.
Op zich een leuk boek voor mensen die weinig tijd hebben om te lezen. Zij kunnen zich dan even verliezen in een kortverhaal en het boek weer maanden wegleggen. Maar echt veel speciaals is er niet aan. Ik verkies de dikkere boeken van deze schrijvers.

Tinne Geuens
Vakantie | Horror | Griezelen
uit de reeks: Blind date , deel 3
origineel: Vacations from Hell (Engels) - Ann Van Dyck (vertaler)