Blauwe maan

Ever heeft maar net ontdekt dat ze onsterfelijk is en samen met haar geliefde Damen traint ze haar bijzondere gaven. Naast het onder controle houden van haar helderziendheid en alle indrukken die ze daarmee opdoet, leert ze ook telekinese en het vormgeven van dingen. Maar terwijl haar krachten toenemen, lijken die van Damen langzaam maar zeker te verdwijnen. Ze vermoedt dat de opdringerige Roman er voor iets tussenzit, een jongen met een meer dan gewone aandacht voor het onafscheidelijke stel. Damen keert zich volledig van haar af, lijkt zich niets meer te herinneren en sluit zich aan bij de klasgenoten die haar als een freak behandelen.
Ever voelt zich eenzaam en ongelukkig. In een wanhopige poging Damen te redden, reist ze naar Zomerland, een geheimzinnige wereld tussen leven en dood. Naast de geheimen uit Damens verleden ontdekt ze een mogelijkheid om de gang der zaken te veranderen. Op blauwe maan krijgt ze de kans terug te gaan in de tijd om haar familie en ook Damen te redden. Maar ondanks de hulp van Ava met haar eigen speciale gaven, slaagt Ever niet in haar missie en Damen is totaal verzwakt. Ever weet niet meer wie ze kan vertrouwen, tot Roman plots met een tegengif op de proppen komt en ze geen keuze meer heeft. Of ze met het toedienen ervan misschien meer kwaad dan goed doet, lees je niet meer in dit boek.
Op een geslaagde manier weet de auteur de zelfgeschapen magische wereld te laten vervloeien met de dagelijkse realiteit. De personages zijn geloofwaardig en het is gemakkelijk je in te leven in de gevoelens en gedachten van Ever, haar angsten, liefde en zelfopoffering. De spanning wordt vaak ten top gedreven omdat goed en kwaad nauw met elkaar verweven zijn. De personages komen vaak onverwacht uit de hoek en lijken wel eens van kamp te wisselen. Hun drijfveren worden maar met mondjesmaat aan het licht gebracht. ‘Blauwe maan’ is het tweede boek in de verslavende reeks van De onsterfelijken en het vervolg op ‘Evermore’. Het boek staat op zich, maar hoewel je hier en daar wat kadering krijgt, is het allemaal wat moeilijk volgen als je het eerste boek niet gelezen hebt. In 2011 verschijnt ‘Schaduwland’.