Binkie en Oma Drie

Binkie is een vrolijk, spontaan meisje met rood krullend haar. Vandaag moet ze met mama mee naar ‘Oma Drie’. Binkies mama en papa zijn al een hele tijd uit elkaar. Gerard is de nieuwe vriend van mama. En Oma drie is de mama van Gerard. Vandaag gaan ze voor het eerst op bezoek bij de nieuwe oma. De nieuwe oma is niet zoals de andere oma’s. Ze heeft geen kleinkinderen. Ze woont in het bos, heeft een varken en geiten en weet alles over de natuur. Binkie heeft geen zin om naar die nieuwe oma te gaan. Wanneer Binkie echter kennis maakt met Oma Drie, klikt het zo goed, dat Binkie er zelfs wil blijven logeren. Tijdens het logeerpartijtje ontdekt Binkie heel wat nieuwe dingen. Zo gaat ze samen met oma op ‘paddenstoelenjacht’ en leert ze iets over onzichtbare draadjes. Ze gaat er samen met oma in het holst van de nacht op uit om een blaffende ree te bespieden. En ze maakt ook kennis met Meneer Modder en ontdekt welke dingen Meneer Modder het allerliefste eet. Binkie leert ook van oma hoe ze poep moet ‘lezen’ en wordt een echte poepzoeker. Wanneer het weekend ten einde loopt besluit Binkie dat Oma Drie zo haar best heeft gedaan om een echte oma te zijn dat ze een echt omadiploma verdient!
Bij het lezen van deze avonturen kan je niet anders dan grote fan worden van Binkie en Oma Drie. Beide personages worden zo warm en hartelijk neergezet, dat ze je doen smelten. Binkie is een ondeugende, nieuwsgierige, vrolijke meid. Oma Drie is een echte knuffeloma. Maar ook een heel speciale oma. Een oma die je leert poeplezen! Dat moet toch super zijn! Het verhaal is ook doorspekt met kinderlijke humor. Zo vraagt Binkie zich af of ‘Heksenboleten’ paddenstoelen zijn die door heksen geplant zijn. En doorheen her verhaal steek je ook nog allerlei weetjes op over de natuur. Wist jij bv. dat een mannetjeshert kon blaffen? Voor de illustraties worden hele warme tinten gebruikt, die nog meer gevoel leggen in het verhaal.
'Binkie en Oma Drie' is een voorleesboek dat menig kleuterhart zal doen smelten. Het is ook een boek dat een moeilijk onderwerp zoals 'nieuwsamengesteld gezin' bespreekbaar kan maken. Maar het laat wel enkel de vrolijke kant van het verhaal zien.