9+ | 2018
Fontaine Uitgevers
ISBN 9789059569010
NON-FICTIE , 47 p. , €14,99
gebonden
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
Bekijk op bol.com
tweedehands boeken

bijenboek

Charlotte Milner (auteur) Charlotte Milner (illustrator)

Dit bijenboek ziet er goed uit en is erg leerrijk. Om meteen met de deur in huis te vallen lezen we op de eerste bladzijde dat er steeds minder bijen zijn en dat dit verontrustend is. We hebben immers bijen nodig!Op de tweede bladzijde vinden we de inhoudsopgave. Veel van de hoofdstukken beantwoorden een specifieke vraag. Handig, want zo kan je meteen lezen wat je wil weten.
De onderwerpen die daarna aan bod komen zijn zeer uiteenlopend. Zo wordt er aandacht besteed aan de soorten bijen die er bestaan, wordt de honingbij in de schijnwerpers geplaatst, leren we waarom bijen zo belangrijk zijn en waarom ze bijna uitgestorven zijn. Gelukkig leren we ook wat we zelf kunnen doen.
Naast algemene dingen zijn er ook wel enkele speelse weetjes opgenomen in dit boek. Wist je bijvoorbeeld dat één theelepel honing het levenswerk is van twaalf honingbijen? En dat er voor een pot honing anderhalve keer de wereld rond gevlogen moet worden door bijen?

Er staat niet te veel tekst op een bladzijde, waardoor het boek overzichtelijk blijft. Ook het frivole kleurenpalet blijft steeds hetzelfde wat toch bijdraagt aan een toffe leeservaring. De tekeningen zijn speels en niet steeds waarheidsgetrouw, maar we zien duidelijk wat we er moeten uithalen. Enkel het schema waarin het leven van een werkbij wordt weergegeven start onduidelijk.

Tinne Geuens
Bijen
origineel: The bee book (Engels) - Trijnie Duut (vertaler)