Bij mij thuis in het hol

Waarom is het hol van het beertje zo gezellig? Komt het door de blaadjes? Of doordat het er warm is? Nee, het is iets anders ... Volg het schattige vingerpopje en ontdek waarom het zo fijn is in het berenhol.

Dit boek werd door vier paar peuter- en kleuteroogjes en -handjes gezien, gevoeld en goedbevonden. 

De pagina's zijn vervaardigd uit stevig karton. Dat is ook nodig, want wat is fijner dan je handje door een gat in een pagina te steken. Ook het vingerpopje in vilt kan tegen een stootje en overleefde de nieuwsgierige vingertjes. Het beertje is niet alleen schattig, het brengt het verhaal ook helemaal tot leven. 

De paginagrote illustraties zijn eenvoudig maar bijzonder mooi getekend. Elke pagina toont een nieuwe plek met leuke details die vooral peuters niet ontgaan. De ene keer kijken we van buiten naar het hol, op de andere pagina kijken we vanuit het hol naar buiten. Elke plek wordt door andere kleuren gekenmerkt. Hierdoor krijgt elke pagina zijn eigen accent en een eigen sfeer. Na 'Bij mij thuis in de vijver' (nog niet in het Nederlands vertaald) en 'Bij mij thuis in de boom' scoort Sara Gillingham met dit peuterboek opnieuw hoog. Een echte aanrader en plezier verzekerd.