Bezig Beertje bij de dino's

De boekjes van 'Bezig Beertje' kennen we ondertussen al. Ook dit verhaal is op zich niet veel bijzonders. Maar de beweegbare elementen in dit boek blijven scoren bij peuters. Al moeten peuters om de schuifjes te doen bewegen toch al een goed ontwikkelde fijne motoriek hebben.
Op de cover zit Bezig Beertje al klaar in zijn jeep. Zelfs hier kan je al een luikje openschuiven en dan wordt duidelijk dat hij een dinopark gaat bezoeken. Op de eerste bladzijden rijdt Bezig Beertje het park binnen. Daarna kan hij sporen zoeken, dino’s voeren en zelfs een baby-dino zien geboren worden. En tot slot gaat ons beertje nog iets drinken bij de T-rex Mex.
De spaarzame tekst is op rijm en stelt niet veel voor. "Bezig Beertje, Bezig Beertje, dino-dag. Bezig Beertje, Bezig Beertje aaien mag!" Ook Nederlandse uitdrukkingen zoals “Ben je mal?” moet je voor lief nemen. Zoals altijd richt dit boekje zich meer op het bekijken van de vrolijke kleurrijke prenten en de verrassing van de schuifjes dan op een verhaal. De alliteratie in de naam van Bezig Beertje blijft wel leuk klinken voor de allerkleinsten. De prenten zijn behoorlijk druk. Gerichte vragen zijn dus wel nodig om je peuter de details te laten opmerken.