Bat Pat. Skelet in het bos

De Silver-kinderen, Rebecca, Leo en Martin, beleven weer een nieuw avontuur, samen met hun vleermuis Bat Pat. Bat Pat is een grappig diertje, dat kan praten en heel zachtaardig is. In tegenstelling tot wat je zou denken, is de vleermuis helemaal niet moedig of heldhaftig. De kinderen zijn dat wel en hebben vooral een grote drang naar avontuur.
Dit verhaal begint in de zomervakantie. De kinderen worden door tante Gerovia uitgenodigd in het stadje Ditchville. Hun tante is archeologe en is volop bezig met een nieuw project. Het leek haar wel leuk om de kinderen hierin te betrekken. Voor hen lijkt dit vooral saai, maar al snel belanden ze in een heel andere wereld dan die van stoffige opgravingen.
Tante heeft het erg druk en besteedt weinig aandacht aan de kinderen. Heel erg is dat niet, want ze vinden zelf wel dingen om zich mee te amuseren. Zo vinden ze een hondje, dat maar al te graag bij hen blijft. Gelukkig voor hen lust het hondje ook de vreselijke maaltijden van tante, want zelf krijgen ze die niet binnen. Tante Gerovia heeft nog enkele van die grappige trekjes: haar huis is erg chaotisch, haar kookkunsten zijn op zijn minst bizar te noemen en ze denkt dat haar oldtimer een raceauto is.
Als ze op een dag gaan picknicken, horen ze een vreselijk gefluit. Vooral Bat Pat heeft er, met zijn gevoelige oren, veel last van. Ze gaan op zoek naar de oorzaak van het gefluit en ontdekken dat ze achtervolgd worden door een skelet. Ze slaan op de vlucht en vertellen aan tante Gerovia over hun ontmoeting. Tante is erg verbaasd, want op de opgravingssite werden de skeletten van een mens en een hond opgegraven. Korte tijd na deze vondst verdween het menselijke skelet. Al gauw wordt duidelijk dat het skelet het niet gemunt heeft op de kinderen en ook helemaal niet boosaardig is. Het geraamte volgt het hondje, in de waan dat het zijn beste vriend is, uit de tijd dat hij nog leefde.
Rebecca, Martin en Leo nemen een beslissing: ze zullen het skelet helpen.
‘Skelet in het bos’ komt wat traag op gang, maar als het ‘levende’ skelet er aan te pas komt, krijgt het verhaal een vlot tempo. Alles is overvloedig gestoffeerd met illustraties, die vaak het grootste deel van een pagina in beslag nemen. De humor van Bat Pats personage maken het luchtig en gemakkelijk verteerbaar.
Luchtige lectuur met bekende personages uit de vorige verhalen van Bat Pat.