Bang voor de wolf

Nadat papa geit allerlei klusjes in het huis gedaan heeft, is het tijd voor een verhaaltje. Zijn kleintjes hebben wel een heel spannend boek gekozen. Een boek over een wolf. Zou dit niet te eng zijn? Maar de geitjes zijn graag bang! Dus begint papa voor te lezen. Tot ze een vreemd geluid horen! Wat was dat? De wolf? Maar in dit bos woont toch geen wolf? Of wel?
De geluiden uit het voorleesverhaal zijn telkens ook te horen in de omgeving van de geitjes zelf. Dat maakt het spannend want telkens moet de bron van het geluid opgespoord worden. De geitjes denken dat het verhaal uit het boek zich in werkelijkheid herhaalt, met een wolf op het dak en een brand incluis. En papa geit maar beweren: "Dit is een verhaaltje, meer niet." Tot hij zelf naar buiten holt om de was uit de regen te halen en (de schaduw van) een wolf ziet! 
Een prentenboek over de kracht van verhalen en van je verbeelding en hoe die met jou op de loop kan gaan. De gelaatsuitdrukkingen van de geitjes zijn eenvoudig maar vol emotie getekend. De linkerpagina wordt steeds opgevuld door een kleurrijke plaat. Op de rechterzijde zie je gefragmenteerde beelden op een witte achtergrond. Deze combinatie zorgt ervoor dat het boek niet te druk wordt en dat het een plezier is om de prenten te bekijken. Zelfs voor een volwassene is het verhaal best origineel en niet te voorspelbaar. Jonge kinderen zullen zeker met spanning afwachten hoe het verhaal afloopt!