Babystapjes!

Op pad met de babygids

Jonge kinderen kijken graag naar (foto's van) andere jonge kinderen, dat is een algemeen gekend feit. De serie 'Biblion babyboekjes' pikt hier graag op in. Uitgangspunt van deze boekjes zijn grote foto’s op een kleurrijke achtergrond. De ene keer over twee bladzijden gespreid, dan weer op een enkele bladzijde gezet. Ook kenmerkend voor deze serie zijn de tekstherhalingen die de baby’s vertrouwd maken met het ritmische aspect van taal.
In 'Babystapjes!' wordt op elke dubbele bladzijde de aanspreking ‘Lieve kleine hummel’ herhaald. Vanaf de tweede foto wordt hieraan ‘Aan de slag, doe je best’ toegevoegd, en op het einde is het hummeltje geen hummeltje meer, maar een dreumes. De cirkel is rond. Het boekje leert de baby kruipen, en lijkt wel een soort opeenstapeling van gymnastiekoefeningen.
Puur esthetisch gezien is dit boekje geen aanrader; de foto’s zijn leuk, maar allesbehalve uniek; de lay-out is eerder rommelig. De woordenschat is erg “Hollands”. 'Babystapjes!' is een kartonboekje met een leuke educatieve insteek, maar de serie springt er niet uit op vlak van originaliteit.