Avonturen van de dappere ridster

fHet leven van een ridster is druk druk druk. Er is altijd wat te doen en er is altijd wel iemand die de hulp van de ridster kan gebruiken. Ze helpt zowel reuzen, standbeelden, kinderen, bakkers en leeuwen die in de problemen zitten. Meestal komt ze die problemen zelf op het spoor en is het oplossen ervan een fluitje van een cent. In dit boek lezen we de avonturen van de ridster, waarbij we telkens nieuwe mensen of dieren leren kennen. Deze serie bevat korte verhaaltjes met telkens een verrassende plotwending. Ideaal voor ’s morgens aan de ontbijttafel of net voor het slapengaan!

De kracht van de ridster – en van auteur Schotveld – zit in haar mededogen voor andere mensen. Hoewel de ridster in elk verhaal opnieuw aan bod komt, is het niet zij die de hoofdrol speelt, maar haar medepersonages. De ridster doet waar ze goed in is: ze gaat op avontuur, lost problemen op, maar bovenal zet ze andere mensen op een voetstuk. Ze stelt zich volledig ten dienste van andere mensen, zonder daarbij haar eigen identiteit te verloochenen. Ze is en blijft een fietsende ridster die ervan houdt om af en toe eens op de grond te spugen en geen blad voor de mond neemt. Neem daarbij ook nog haar fijn gekozen grapjes en uitzonderlijke situaties waarin ze terecht komt en dan weet je dat dit boek een topper is!

Doordat het zowel geschreven is in dialogen als verhalend, leent het boek er zich toe om de leukste vertelstemmetjes boven te halen en één van de verhalen voor te lezen. Het lezen of voorlezen van de kortverhalen verloopt vlot en bevat een sterke spanningsboog om ieders aandacht erbij te houden. Ook de tekst zelf is voortreffelijk vormgegeven aan de hand van riddersymbolen, franjes en frivole tekeningen. De illustraties passen goed bij de tekst en de verfijnde stijl past in het ridderlijke kader.

Dus maak plaats maak plaats maak plaats, neem tijd neem tijd neem tijd en spring mee op de fiets van de ridster en geniet van een onvergetelijk avontuur.