Apen

Dit boek gaat zoals de titel al doet vermoeden over apen. Het is een heel leuke encyclopedie met relevante weetjes over deze dieren. Wist je dat er apen zijn die zoveel op mensen lijken dat we het mens-apen noemen? Ze zijn erg slim en gebruiken heel wat gereedschap. Of ben je benieuwd hoe apen verwekt en opgevoed worden? Hoe ze leven en waardoor ze bedreigd worden? Je leest het allemaal in dit boek.
Het boek wordt geïllustreerd met erg mooie foto’s. Soms moet je echter zoeken naar de kleine lettertjes die vermelden welke soort aap er op de foto staat. De foto’s tonen ook vaak dezelfde apensoort. Dat is wat jammer, zeker als je leest dat er wel 180 apensoorten bestaan.
Het boek bestaat uit vijf grote delen: ‘In alle soorten en maten’, ‘Het apenleven’, ‘Een apengezin’, ‘Slimmeriken, ‘Apen en mensen’. De tekst is vlot geschreven en in blokjes verdeeld die zeer vlot lezen. De titel van een hoofdstuk, dat telkens een dubbele bladzijde lang is, geeft zeer goed weer waarover het gaat. Het boek is dus ook zeer toegankelijk voor minder vlotte lezers die van apen houden. Een apenliefhebber is ook wel uren zoet met naar de foto’s van deze boeiende dieren te kijken.