Annabelleke

Stouter dan ooit

Annabelleke blijft net zoals in het eerste deel een heel stout kindje. Het boek bundelt zesentwintig nieuwe verhaaltjes waarin haar streken verteld worden. Annabelleke is een zeer fantasierijk kind dat de meest waanzinnige plannen bedenkt. Haar ouders lijken geen vat op haar te hebben. Tja, niemand eigenlijk.

De kaft geeft een goed beeld van hoe het gehele boek vormgegeven werd. Druk, dynamisch, kleurrijk, slordig, grappig, fel en boordevol fantasie. Je komt ogen tekort. Het is zo’n uitgesproken stijl dat je er van moet houden om het boek vast te nemen. Op de achterzijde staat vermeld dat deze illustraties de verbeelding van alle kinderen stimuleren. Een commercieel interessante uitspraak maar zeker geen waarheid. Er zijn ook kinderen die dit teveel van het goede vinden en Annabelleke gewoon als een vervelend wicht ervaren.

Het boek kan voorgelezen worden vanaf vijf jaar en zelf gelezen worden vanaf acht jaar. Hopelijk hoeft er geen derde deel te komen over Annabelleke. We weten ondertussen dat ze stout is. Zet ze nu maar gewoon in de hoek.