Anna en de lente

Anna maakt, net als haar collega-prentenboekenfiguurtjes Karel en Kaatje, al jaren deel uit van het Clavisuniversum voor peuter en kleuter. Bedenk iets en Anna heeft het wellicht al gedaan: naar de kermis, op babybezoek, in de klas etc. Uiteraard viert Anna ook alle belangrijke feesten en leert ze belangrijke basisvaardigheden zoals tandenpoetsen en op de grote wc gaan. Kortom, de boekjes van Anna behandelen alle aspecten van het jonge kinderleven.
Een nieuwe uitgave veroorzaakt nog net geen volkstoeloop van kleuterjuffen naar de dichtstbijzijnde boekhandel, want het is geen geheim dat ze de boekjes van Anna - net als van de eerder genoemde Karel en Kaatje - uiterst bruikbaar werkmateriaal vinden.
Ze kunnen dus weer een nieuwe Anna aan hun collectie toevoegen, want blijkbaar was er nog geen deeltje over Anna in de lente, maar gelukkig is dat hiaat nu opgevuld. Anna maakt in de erg vertrouwde stijl kennis met kuikens - ze heeft ze niet meteen zachtzinnig vast, maar dat is maar een detail - lammetjes, bloesems én een vergeten paasei. Of zou ze toch een wonderlijke kip hebben die chocolade-eieren legt? Helaas helpt mama haar al snel uit die droom en gaat Anna dan maar papa in de tuin helpen. Wel bizar overigens dat papa hetzelfde model van kapsel heeft als mama, maar goed, da’s wederom een detail.
Leuk boekje dus, perfect geschikt voor de doelgroep. De kleuterjuffen kunnen tevreden zijn.