Anima Mundi. Kinderen van de rode clan

Wanneer Clara de man van haar dromen vindt, schuift ze haar beste vriendin Lena wel erg gemakkeljk opzij. Maar volgens Lena is Dominic te mooi om waar te zijn. Met haar bekommernissen kan ze echter bij niemand terecht: haar moeder is overleden en haar vader brengt zijn tijd bij een nieuwe vriendin door. Tot er op de school van de meisjes een moord gepleegd wordt en Lena halsoverkop alles moet achterlaten. Langzaam maar zeker ontdekt ze samen met de lezer een heleboel familiegeheimen.
Lena is Karach, een soort eeuwenoude wezens die tussen de mensen op aarde leven en zich in clans hebben georganiseerd. Ze lijken op mensen, maar leven langer, genezen sneller en zijn bloedstollend mooi. Sommigen onder hen zouden bijzondere krachten hebben. Maar de clans, die niet echt op goede voet met elkaar staan, worden met uitsterven bedreigd. Clara, zwanger van Dominic, is als gewoon mens of ‘haïto’ voor de rode clan niet meer dan een een werktuig om hun voortbestaan veilig te stellen. Als kind van de witte clan wordt Lena door Sombra, een wel zeer bijzonder wezen, ontvoerd en getraind om haar krachten te ontwikkelen en te gebruiken. Zal zij erin slagen Clara te redden?
Een aantal verhaallijnen lopen in dit boek door elkaar. In vaak korte hoofdstukken met wisselende vertelstandpunten, leer je de verschillende clans, hun geschiedenis en manier van leven kennen. Voorin het boek staat een namenlijst, maar niet alle personages zijn erin opgenomen en er worden koosnamen of schuilnamen gebruikt die niet vermeld staan. Enkele namen worden gekoppeld aan figuren uit het tarot, het is niet helemaal duidelijk waarom. Door de veelheid aan personages, mythische figuren en duistere verbanden die gelegd worden, leest het verhaal niet zo vlot. In dit eerste deel wordt veel aandacht besteed aan relaties en de hele achtergrond, niet altijd even boeiend. Sommige stukken krijgen dan weer meer diepgang of zitten vol spanning en avontuur en zijn best te smaken. Niet echt evenwichtig opgebouwd, maar misschien dat het verhaal echt van start gaat in het volgende boek in de reeks.