5+ | 2009
Davidsfonds/Infodok
ISBN 978 90 5908 319 6
FICTIE , 58 p. , €18.5
gebonden , met cd
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Als ik een goochelaar zijn hoed zie, is 't konijn meestal foetsie

Karin Jacobs (auteur), Jelle Cleymans (auteur) Harmen van Straaten (illustrator)

Dit boekje bundelt 23 grappige, verhalende gedichten. Karin Jacobs, moeder van Jelle Cleymans, schreef ze en haar zoon zette er tien van op muziek. Hij zong ze zelf in. Deze liedjes klinken heel goed en vlot. Kinderen zingen ze al vlug mee. Hippe muziek voor kinderen die wel van humor en rijm houden.
Hoewel de auteur in haar voorwoord zegt dat niets hetzelfde blijft en dat ze graag heeft dat alles hetzelfde blijft, makkelijk te vinden is en duidelijk zichtbaar, trekt ze dat meteen ook alweer in twijfel. Want ... een puist mag dan weer wel verdwijnen en een slecht rapport ook. Er zijn of er niet zijn, het blijft een moeilijke vraag, zegt ze.
De onderwerpen zijn goed gevarieerd: baby in bad, jongens op ballet, puistjes, ouders weg goochelen, diëten, chatten op het internet en kannibalen zijn maar een greep uit het amusante aanbod. De inhoud van de teksten is vaak grappig, vaak op het stoute af, maar altijd met een vrolijke knipoog. De bijhorende cd laat een bekwame Jelle Cleymans horen, die stijlen als rock, pop, tango, reggae en ballades aankan. Illustraties, in geheel dezelfde sfeer, zijn van Harmen van Straaten. Ze maken het geheel helemaal af sluiten perfect aan bij dit vrolijke boekje met leuke verhalende gedichten.

Tanja Maes
Gedichten | Kinderliederen