Allemaal vriendjes

Ben je al een tijdje
naar een leuke vriend op zoek
ga dan naar de boekenkast
en zoek een prachtig boek
want als je je alleen voelt
is het echt ontzettend fijn
dat er op de wereld
zoveel leuke boeken zijn!

Met 'Allemaal vriendjes' brengt het bekende duo Busser en Schröder twaalf gevoelige gedichten over vriendschap. Er wordt volop gefantaseerd, 'vriendschap' heeft namelijk vele kanten. Een beste vriend hebben kan heel mooi zijn. Hij kan je beschermen tegen pesters. Misschien heb jij wel een geheime vriend? Vrienden hebben is ook niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Wat als je vriendenboekje leeg blijft? Waar vind je dan zo'n vriend? Via een advertentie misschien? En als je dan een vriend hebt die eigenlijk niet zo lief is, wat doe je dan? Of als je vriendjes er alleen maar zijn als je snoepjes bij hebt?

Een warm boek vol gevoelige tekstjes geschreven op rijm, wat maakt dat ze lekker bekken tijdens het voorlezen. Stuk voor stuk herkenbare thema's die je kleine luisteraar zeker niet onaangeroerd zullen laten. De fantasierijke prenten van Mark Janssen passen perfect bij de verschillende thema's. Ik ben helemaal fan van de dromerige kleurrijke landschappen!
Een prachtig geheel waar kleine lezers en grote voorlezers veel plezier aan zullen beleven. De spotprijs waarvoor het in de winkel ligt, doet me de wenkbrauwen fronsen.