Agent en Boef. Bedtijd voor Boef

Agent leest Boef nog even een verhaaltje voor voor het slapengaan. Maar slapen, daar denkt Boef nog niet aan. Hij probeert te ontsnappen uit de gevangenis. Kan Agent hem weer te pakken krijgen?
Niet echt een spannend verhaal. Het verhaal is zeer kort en de nadruk is zeker gelegd op de flapjes. Ik had gehoopt wat leuke vondsten te doen achter die flapjes, maar vond de vondsten eerder flauw. Een roos die uit een tube tandpasta komt, vond ik er echt over. Bovendien zou ik als boef proberen te ontsnappen richting deur of venster. Maar nee hoor, deze boef zet het op een lopen richting de lavabo!? Zelfs met veel verbeelding zie ik nog geen dikke boef daarin slagen, tenzij bij Tom en Jerry of zo.
Als je de tekeningen wat aandachtiger bekijkt, merk je vanzelf dat er tijdens het verhaal wat gejongleerd wordt met het meubilair. Op de ene tekening staat het bed half in het gedeelte van de boef en half in het gedeelte van de agent. Op andere tekeningen dan weer niet meer. Ook wordt er met de kast en de zetel wat gerommeld. Jammer.
Kortom, een boek dat volgens mij alleen in trek kan zijn bij kinderen die ontzettend veel houden van flapjes omdraaien. Er is trouwens één flapje waarbij men vergeten is om een uitsparing te voorzien, zodat je bij de eerste leesbeurt het flapje eruit moet prutsen.
Dit kartonboek is een afgeleide van de prentenboeken over Agent en Boef, maar dan voor jongere kinderen. Gezien het rommelige karakter ervan zijn de prentenboeken veruit te verkiezen.