ABC

Dit alfabetboek is opgebouwd in het Engels, maar met zowel de Franse als Nederlandse vertaling onder elk woord. Voor een alligator blijft de beginletter hetzelfde, maar bij de bird is dit uiteraard al niet meer het geval. De drie talen hebben elk hun schrijfwijze: vet, cursief of gewoon, waardoor het wel altijd overzichtelijk blijft waar je jouw taal vindt.

De letters staan altijd links, in reliëf, en passen perfect in een uitsnijding in de illustratie op de rechterpagina. Zo valt de j van jungle bijvoorbeeld mooi op zijn plaats in de afhangende staart van een panter op een tak. Of vult de letter s de contouren van de zwaan (swan). Bijzonder ingenieus allemaal. De illustraties zijn pareltjes op zich, met grote kleurvlakken en strakke lijnen. Vaak tot een schitterend kleurenspel gecombineerd, zoals bij de roze flamingo en bruine olifant tegen een rode achtergrond. Maar ook met voldoende wit om rust te brengen. Op de schitterende laatste pagina moet je echt met je hand over de bladzijde gaan om de letter z te voelen tussen de wirwar van streepjes die de zebra’s trekken tegen de ook al gestreepte achtergrond.

De letters voelen, dat is één van de vele manieren om met dit boek om te gaan. Je kan ook de dingen gewoon benoemen natuurlijk. Of je kan met de verschillende talen aan de slag gaan. Het alfabet leren is ook een optie. Maar je kan het boek ook gewoon op een kast in de babykamer zetten, elke dag een blad omslaan, en genieten van het schilderijtje dat zich aandient.