Aap & mol in de bergen

Na 'Aap & mol gaan naar de zee', vertrekken onze vrienden op een nieuwe tocht. Toen Aap vorige keer onderweg was naar zee, werd hij geholpen en uiteindelijk vergezeld door Mol. Maar Mol vond de zee niet zo’n leuke plek. Je kan er namelijk geen molshopen graven. Dus samen vertrokken ze weer naar huis. Oost west, thuis best?
In dit tweede voorleesboek gaat Mol op bezoek in de hoge boom van Aap. Wat kan hij ver zien. Aan de ene kant de zee en aan de andere kant de hoge bergen. Mol denkt dat het enorme molshopen zijn en wil natuurlijk eens een kijkje gaan nemen. Daar moeten ook enorme mollen wonen!
Maar Mol is een verlegen, bang dier en zonder stoere Aap durft hij de tocht niet aan. Gelukkig wil Aap mee. Onderweg maken ze heel wat mee en uiteindelijk besluit Mol dat Aap gelijk had: in de bergen zijn helemaal geen enorme molshopen, het is er koud en kaal. Weer thuisgekomen krijgt Mol een cadeau van Aap: een knapzak voor hun volgende tocht. Maar Mol blijft liever een tijdje thuis …
Net als in het vorige boek over de twee vrienden maakte Gitte Spee ook de knusse, warme illustraties. Het boek werd ook weer in een langwerpig formaat uitgegeven, een meerwaarde, want zo kan de illustrator de nadruk leggen op het contrast tussen de wijde wereld en de kleine Aap en Mol.
Mooi, sfeervol boek in korte hoofdstukken gegoten. Erg geschikt om voor te lezen voor het slapengaan, zoete dromen gegarandeerd!