Aan zee

Deze prachtige hardcover in pastelkleuren lijkt je een hand te reiken, en je mee te nemen op wandeling door de duinen tot aan de zee op een heerlijke zomerdag. Door de schutbladen gevuld met schelpen, word je zo mogelijk nog meer in de stemming gebracht om een dagje te luieren aan zee. En dat is precies wat je doet bij het bekijken van dit boek. Elke paginavullende illustratie toont je waarom de zee zo leuk is. Een zomers kijkboek over onze Noordzee dat je meeneemt op een dagje aan zee. Van aankomen en je handdoek uitspreiden, tot alles opnieuw verzamelen en naar huis wandelen over het hete zand. Daardoor krijg ik in ieder geval direct zin om richting zee te trekken. In de zomer, of in elk ander seizoen.

De illustraties worden steeds vergezeld door één of twee zinnen tekst. Ze begeleiden je doorheen het boek, maar vertellen geen verhaal op zich. De focus ligt echt op het kijken.

Zilveren Penseel-winnaar Noëlle Smit is niet aan haar proefstuk toe. We kennen haar onder andere van eerdere illustraties voor klassiekers als Fiet wil rennen, Nippertje en de reeks rond Supervrienden. Aan zee lijkt een tweede deel na Naar de markt.