8 vissers naar het park

Rekenprentenboek - Tel je mee?

Een origineel boek met oneindig veel mogelijkheden om te tellen tot 10. Geraakt je kind zo begeesterd door getallen, dan kan je samen zelfs verder tellen, over de 10, zo ver als je er zin in hebt.

Op elke dubbele bladzijde kijk je naar één grote prachtige illustratie waarop allerlei figuren, dingen, huisjes, boten, auto’s, schommels, diertjes … in detail zijn weergegeven. Ze staan er niet zomaar: ze zijn in groepjes bij elkaar, of op rijtjes of in bakjes. Er is een mooie opbouw hoe het kind stap voor stap kan leren tellen. Bovendien is het tellen gekoppeld aan een verhaal van acht vissers die op weg zijn naar het park. Terwijl ze op hun boot samen lekkere visjes zitten te eten, kan je ze eens goed bekijken. Ze zien er allemaal anders uit, let goed op, want bij de volgende illustraties gaan ze erop uit. Je ontdekt ook andere groepen, zoals een familie met gekke streepjeskleren aan of een begeleider met een groepje kinderen. Zelfs de fanfare begint bij één muzikant en groeit bij elke prent telkens aan.
Het is een fantastisch telboek met grote illustraties, boordevol miniatuurtekeningen van groepjes, die je bijeen kan tellen. Een ware ontdekkingstocht, waarbij het kind volop kan genieten van de magische wereld van getallen.

De illustraties schitteren in een rijk kleurenpalet vol levendige kleuren. Daarbij is alles heel gedetailleerd, eenvoudig en precies getekend. De eenvoudige tekenstijl kan kinderen uitnodigen om zelf groepjes te tekenen. Ondertussen merk je dat het tellen op vele manieren aangebracht wordt: kleuters leren één per één tellen, ze zien gestructureerde hoeveelheden, ze leren alle splitisingen tot 10, ontdekken rekenbegrippen zoals meer, minder, evenveel, hoeveel tekort, en zo bouwen ze gaandeweg het getalbegrip op.

Het is fascinerend hoe al spelend en experimenterend alle aspecten van het voorbereidend rekenen erin verwerkt zitten. Voorin het boek staan er allerhande tips hoe je kinderen met plezier kan leren tellen.

Dit kijkboek is een onderdeel van een nieuwe uitgewerkte rekenmethode voor voorbereidend en aanvankelijk rekenen in het eerste leerjaar. De SEMSOM-methode (voorlopig enkel in Nederland gebruikt) biedt een totaalpakket om al doende, nieuwsgierigheid bij de kinderen op te wekken en met veel plezier te leren. Het is fijn dat de boekjes ook aan het brede publiek aangeboden worden, zodat ouders thuis er met hun kinderen veel plezier aan kunnen beleven.