101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

Dit boek pretendeert 101 dingen te bevatten die je moet doen voor je twaalf bent. Dit is duidelijk en daarom worden er geen overbodige woorden verspild aan een inleiding. Het boek start met een inhoudsopgave waarin je als kind (of als ouder) op zoek kan gaan naar een leuk ideetje dat je kan uitvoeren.
Elk van deze 101 ideetjes neemt één of twee bladzijden in beslag. De meeste ideetjes zijn knutselideetjes die de meeste kinderen al wel eens gedaan hebben, hoewel er ook originele dingen tussen zitten die ik zeker nog ga uittesten. Andere zijn weetjes, goocheltrucs, survivaltips, bijzondere codes ... Onderaan elke tip is er een vakje dat je kan aankruisen en waarin je de datum kan schrijven wanneer je dit hebt gedaan. Bij de weetjes - de gedaanten van de maan, soorten wolken, de zeven wereldwonderen - is dit net iets moeilijker.
De illustraties in het boek zijn heel erg duidelijk, zelfs de stukjes plakband werden getekend. De kleurencombinaties zijn vaak schreeuwerig en er zit weinig structuur in de lay-out.
Positief aan het boek is echter het grote belang dat aan veiligheid en respect voor de ouders wordt gehecht. Dit door bij elke opdracht apart te schrijven hoe je dit veilig aanpakt en wat je best eerst vooraf bespreekt met je ouders. De do’s en don’ts op het einde van het boek vatten dit nog eens samen.