Ketting van goud

De laatste uren

Cassandra Clare start met Ketting van Goud een nieuwe serie in haar gekende Schaduwjagerswereld. Ze neemt je mee naar een Londen in het begin van de 19e eeuw. Cordelia Carstairs – schaduwjager – komt samen met haar moeder en broer naar Londen. Haar vader is in de Schaduwjagershoofdstad in aanraking gekomen met het gerecht. In Londen wilt de familie nieuwe banden smeden en oudere banden opnieuw aanhalen. In de hoop dat ze zo Cordelia’s vader kunnen helpen. Samen met komst van de familie Carstairs, duiken er na jaren van rust, vreemde demonen op. De Schaduwjagers moeten het beste in zichzelf boven halen, om het gevecht te winnen.

Het verhaal start met een wirwar aan families en personages. Daar moet je jezelf eerst even doorwerken. Een stamboom op de eerste bladzijde of een overzicht van de families was hier best handig geweest. Na even wordt duidelijk welke personages de hoofdrol zullen spelen in het verhaal. Daardoor wordt het makkelijker om te filteren welke informatie essentieel is.

Het verhaal verloopt gelijkaardig met eerdere boeken van Clare. Een dosis avontuur gemengd met vriendschap, liefde, magie en demonen vormen nu opnieuw de basis. Het is een spannend verhaal dat je meeneemt doorheen het dikke boek. Dit is ook standaard bij Clare, deze keer gebruikt ze net geen 600 bladzijden om de serie op te starten. Er gebeuren in ieder geval voldoende zaken die je doen uitkijken naar het volgende deel. Hopelijk laat dat niet te lang op zich wachten, zodat de personages nog fris genoeg in het geheugen zitten.

De titel van deel twee verschijnt eind maart 2022 onder de titel Ketting van IJzer.