UFO's gespot

Finn is gefascineerd door de ruimte. Wanneer meester Jochen hierover vertelt in de klas, is Finn één en al oor. Maar Finn dringt aan en blijft vragen stellen. De meester wordt boos en dat gebeurt anders nooit. Thuis heeft Finn weinig contact met z'n zus Noor. Ze zegt amper iets en heeft weinig vriendinnen. Tijdens het eten vertelt Finn over de meester. Hij zegt dat iedereen veronderstelt dat wij de slimste wezens in het heelal zijn maar misschien zijn er wel aliens die veel slimmer zijn. 's Avonds komt Noor naar Finns kamer. Ze wil Finn en z'n vriend Jeff iets laten zien. Op de kamer van Noor zien ze boven, naast hen, op de muren en op het plafond een lichtgevende sterrenhemel. Noor is zelfs bezig met het maken van een computergame 'space friends'. Finn bekijkt zij zus nu met heel andere ogen.
Wanneer Finn enkele dagen later vreemde lichten door de lucht ziet vliegen en in het bos ziet landen, gaat hij op onderzoek. Hij wil koste wat het kost bewijzen dat ufo's bestaan. Finn gaat op onderzoek in het kneukelbos. Maar daar wordt hij betrapt door 'een alien' en gevangen genomen. De 'alien' blijkt Hugo te heten. Hij had vroeger dezelfde passie als Finn en heeft ooit eens een buitenaards ruimteschip gezien, maar niemand geloofde hem. Hij besloot een afscheidsbriefje te schrijven en alles en iedereen achter te laten. Sindsdien leeft hij in een bunker en bouwde hij zelf een ufo. Samen met Noor en Jeff zetten ze een plan op om de ufo te laten vliegen en zo de mensen de mensen te overtuigen van het bestaan van ufo's. Jeff en Finn worden zogezegd gekidnapt. Noor ziet dit en slaat alarm. De jongens worden terug op aarde gezet. Uiteindelijk vertellen ze de waarheid en Hugo komt terug in de bewoonde wereld. Hij blijkt bovendien de verdwenen opa van meester Jochen te zijn. Samen openen ze Fantazufo, een pretpark over de ruimte.
Dit verhaal is bijzonder vlot geschreven. Het is gebaseerd op echte ufo-meldingen. De mooie zwart-wittekeningen verduidelijken veel. Achteraan in het boek vind je enkele interessant weetjes over de ruimte, kometen, graancirkels, ... Je vindt er bovendien een verklaring voor de meeste ufo-meldingen. Toch blijkt slechts 90% hiervan te verklaren ... Geloven in ufo's kan dus nog!