Opruimen doe ik morgen

Hoe maak ik zelf een boot of een paard? Alles wat in huis ligt, kan wel dienen ... Opruimen is voor later! Dat is de boodschap van dit boek. Voor elke situatie of levensecht voorwerp kan je heel wat andere dingen bedenken. Een paard kan je maken uit een borstel, een ovenwant, een stoel, de stofzuiger of de zetel. Een huis kan je ook verzinnen met een tafel, een tuinstoel, een boek of een kartonnen doos. Jonge kinderen gaan zichzelf daarin zeker herkennen.  

Opruimen doe ik morgen is een origineel prentenboek, in eenvoudige taal geschreven. Het gaat om 1 zin per pagina met hier en daar een woordgrapje. De blauwgekleurde woorden worden dubbel gebruikt: als zelfstandig naamwoord voor het getoonde voorwerp en als werkwoord. Bijvoorbeeld: "Ik borstel mijn paard na elke rit", "Ik schep een heel diep gat", "Het rommelt in mijn buik" ... 

Vooral de tekeningen zorgen voor een unieke invalshoek door de fantasie van de kinderen te laten spreken. Het boek bevat sierlijke en verfijnde illustraties dankzij de combinatie tussen kleurpotlood en pen. Het kussen en het grote bloemblad zijn bijna kunstig uitgewerkt. De kleuren zijn niet te uitbundig maar eerder ingetoomd. Op de linkerpagina is er een "echt" voorwerp met een achtergrondkleur zoals blauw of oranje. Wat je ermee kan doen of hoe je het kan namaken, komt op een witte achtergrond waardoor het fantasiespel meer in de kijker staat. Blauw, rood, bruin, groen zijn de voornaamste kleuren. Dat rustige geheel maakt het aangenaam om samen met je kind te ontdekken.