Mol viert kerst

Mol treft alle voorbereidingen voor een warm kerstfeest met zijn vrienden. De kerstboom wordt versierd, het diner bereid en de cadeautjes keurig klaargezet. Mol wil het graag allemaal goed doen, maar het loopt niet zoals gepland. Hij durft zijn vrienden niet langer te ontvangen. Of toch, want draait kerst vieren niet vooral rond samen zijn en genieten van elkaars gezelschap?

Mol viert kerst is een grappig en mooi boekje met een warme boodschap. Ik gebruik met nadruk “boek-je”, want het heeft een klein formaat dat je makkelijk overal mee naartoe neemt. De vormgeving is modern en origineel. De pagina’s zijn gemaakt van aangenaam glanzend papier, hetgeen de illustraties voluit tot hun recht laat komen. De illustraties zijn origineel en grappig, de gebruikte kleuren fris. De tekst bij de illustraties is ook vlot, goed gedoseerd en rijmt. Wat ik echter minder vind, is dat bepaalde woorden een andere kleur kregen, maar die kleuren zijn niet functioneel en kan daardoor soms wat verwarring brengen bij het voorlezen. Het boek is onderdeel van een reeks, zo heb je ook al “Mol helpt Muis”. Ik ben alvast benieuwd naar meer.

Dit boekje is een absolute aanrader voor de kerstperiode. We lopen allemaal wel eens te stressen voor het perfecte feest en vergeten daarbij soms wat echt belangrijk is. Het verhaal wordt met veel humor gebracht en de personages zijn zeer liefelijk.