Lou viert carnaval

Het is carnaval op school en Lou doet maar wat graag mee. Verkleed als Indiaan gaat hij op zoek naar zijn beste vriendinnetje Anissa, maar dat is niet makkelijk tussen al die verklede kinderen en grote mensen. Gelukkig krijgt hij hulp van een mysterieuze knuffelbeer en ontdekt hij wie er in dat grote berenpak zit.

De pagina’s zijn dun, maar stevig. Perfect voor leeftijdscategorie 4+. Net als het verhaal, want wat spreekt er zo tot de verbeelding én staat tegelijk zo dicht bij de leefwereld van een kleuter als zichzelf verkleden?

Met eenvoudige, grote en toegankelijke tekeningen illustreert auteur Kathleen Amant het verhaal. We kenden haar al van de Anna-verhalen, maar ook Lou heeft een eigen reeks die ondersteund wordt door Cavaria en die toont hoe mooi en divers onze samenleving is. De personages hebben een handicap, een andere kleur, twee papa’s, ... en dat is zo normaal dat er geen aandacht aan besteed hoeft te worden. Een geweldig begin van een beweging tegen de maatschappelijke clichés die we onze kinderen te vaak en grotendeels onbewust van jongs af aan meegeven.