Laat los!

Sem houdt van zijn familie, zelfs van zijn zusje, maar het meeste houdt hij van zijn tablet. Hij speelt er de ganse dag op. En zelfs 's avonds als hij in zijn bed ligt en zijn mama uit de kamer is, komt die tablet weer boven. Tot op een ochtend, wanneer hij wakker wordt met zijn tablet nog in zijn handen. Dat was nog niet het échte probleem ... de tablet plakt vast aan zijn handen en Sem kreeg hem niet meer los. Maar Sem wordt daardoor  het gelukkigste kind van de hele wereld! Nu kan hij eindelijk ALTIJD spelen op zijn tablet. Algauw begint hij te beseffen dat het wel moeilijker en minder tof is dan hij aanvankelijk dacht. Of hij ooit terug verlost geraakt van zijn tablet is nog maar de vraag ...

Een grappig verhaal over Sem die verslaafd is aan schermen. Dat is tegenwoordig een zeer herkenbaar iets. Veel mensen kampen met afspraken en problemen over de schermtijd van hun kinderen. Computers, tablets, tv ... de kinderen worden er naartoe gezogen. Het verhaal geeft dat goed weer en hopelijk heeft dit verhaal een impact op sommige 'verslaafde' kinderen.

De tekst is niet te lang en de prenten zijn wel mooi, groot en duidelijk getekend. Het zijn over het algemeen felle, duidelijke kleuren en ze geven ook de sfeer goed weer. De wazige kleuren en prenten laten zien wat hij droomt. Ook fijn dat het zusje van Sem een getinte huid heeft. Het is dus niet zomaar een standaard gezinnetje. De stijl van de illustraties kan me dan weer minder bekoren. Het is wel een bruikbaar boek en zeker nu, in tijden van al die overvloed aan schermen.

Nog een leuk extraatje aan het boek: aan de binnenkant van de cover staat een doolhof waar je Sem kan laten lopen naar zijn tablet of naar zijn zusje. Ook op de achterkant vind je een doolhof waar hij kan lopen naar zijn bal of zijn hond.