Kamiel de kameel

Boerin is druk in de weer op de boerderij. Ze bouwt een nieuwe stal. Alle dieren denken dat de stal voor hen is, maar dan hangt de boerin er een naambordje boven. Er staat Kamiel op. Dat dier kennen ze niet! De spanning begint te stijgen. Wie is deze vreemdeling?

Een boek geschreven door Pim Lammers is er steeds eentje met een boodschap. Dat is nu niet anders. Op de boerderij wonen allemaal typische boerderijdieren: een varken, een paard, een haan enzovoort. Hoe reageren deze dieren als er plots een ‘exotisch’ dier bij hen komt wonen? Zullen ze Kamiel zomaar aanvaarden? Kunnen ze elkaar de hand reiken en bruggen slaan? De beste manier is om dat te weten te komen is een feestje bouwen, denkt Kamiel.

Pim weet op een kindvriendelijke manier integratie bespreekbaar te maken. Het kan ook gewoon leuk zijn om nieuwe dingen te leren, bijvoorbeeld hoe anderen feest vieren.

Suzan T’hooft houdt ervan om dieren te tekenen. Zij is dus de geknipte persoon om dit verhaal in beeld te brengen. Met dromerige kleuren zet ze de personages op papier. Het worden steeds warmere taferelen naarmate het verhaal vordert. Ze weet ook leuke details erin te verwerken. Let vooral op de laatste prent!

Een warm en hoopvol verhaal.