4+ | 2018
Lemniscaat
ISBN 978-90-477-1063-9
FICTIE , 26 p. , €14,95
genaaid
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Eiland

Mark Janssen (auteur)

De cover van 'Eiland' zorgt ervoor dat je dit boek meteen wil bekijken en verkennen. Mark Janssen creëert een betoverende wereld. Op elke bladzijde kiest hij voor levendige kleuren waarmee hij schilderij na schilderij maakt. Zelfs de omslagen worden ingezet om het verhaal te vervolledigen.

Zonder woorden volg je de reis van een papa, zijn dochtertje en hun hond. Het verhaal start wanneer ze schipbreuk lijden en hun toevlucht zoeken tot een eiland. Het bewegende eiland draagt zorg voor zijn passagiers en neemt hen mee naar allerlei uithoeken, totdat het een kans ziet om hen veilig terug te brengen naar de bewoonde wereld.

Elke bladzijde heeft een eigen sfeer, maar toch vormen ze allemaal samen een prachtig geheel. Janssen laat je meegenieten van de geheimzinnige onderwaterwereld die het eiland en zijn reizigers doorkruisen. Met veel oog voor detail werden de tekeningen uitgewerkt. Wanneer het boek dan ook nog op een mooie emotionele manier wordt afgesloten, kan het helemaal niet meer stuk.

Elin Arijs
Avontuur | Schipbreukelingen | Helpen