Eekhoorn in de winter

Het wordt winter in het bos en Eekhoorn maakt zich klaar voor zijn winterslaap. Voor hij in zijn warme hol in de boom kruipt, wil hij nog afscheid nemen van al zijn dierenvrienden. Samen met zijn vriend Roodborstje gaat hij op stap en neemt een kijkje bij de slaapplaats van zijn vrienden. Zo leert Eekhoorn dat zijn vriend de kikker op de bodem van de vijver slaapt in de modder, de koolmees in een vogelhuisje overnacht en de kippen gezellig samen op stok zitten.

Dit hardkartonnen boekje leert peuters iets bij over het dierenleven in het bos tijdens de winter door het gebruik van vrolijke kleuren, lachende dierensnuiten en herkenbare dierenfiguren. Bovendien wordt op elke pagina een voorzetsel in de kijker gezet (zoals ‘voor’, ‘onder’, ‘in’, ‘naast’), waaraan het verhaal wordt opgehangen. Zo ziet Eekhoorn een konijnenhol tussen twee struiken en zit Roodborstje op een tak tussen twee mussen. Naar het sneeuwklokje dient de peuter zelf op zoek te gaan en rara waar staat het ... in de sneeuw onder een tak.
Jammer dat voor de zoektocht naar het sneeuwklokje niet steeds hetzelfde voorzetsel gebruikt kan worden aangepast aan de pagina, wat voor enige verwarring zorgt. In dezelfde reeks verschenen ook de boekjes 'Waar woont Konijn' en 'Wat hoort poes?'