Dit dier hier

Wie doet wat? Wie roept er luid kukeleku en is de baas van het kippenhok? Of wie maakt er een glanzend web en vangt er vliegjes in? Wie woont er onder grond en kruipt er uit een kier? Welk dier graaft er in de grond en woont er daar in een holletje en heeft scherpe nagels?

Een fijn raadboek in rijmvorm geschreven, wat heel tof is voor jonge kinderen. De tekeningen zijn schattig en hebben mooie, heldere en zachte kleuren. Het boek is in rijmvorm geschreven maar dat draagt niet veel bij om de dieren te kunnen raden. De rijm is geschreven in  ABCB. Dat is best moeilijk voor jonge kinderen om daar de rijm in te horen. De jonge lezertjes zullen het dus gewoon moeten kunnen raden aan de hand van de tekst.

Het leuke aan het boek is dat er op het einde een overzicht is van alle dieren die ze hebben moeten raden. Het is een zeer gevarieerd aanbod gaande van boerderijdieren, wilde dieren, insecten, dieren die vliegen, die leven onder de grond ... De aandachtige boekenwurmen kunnen dan ook misschien wel de uitdaging aangaan om een opsomming te geven van alle dieren (wel 30) die aan bod komen. En vraag hen zeker ook of ze nog andere dieren gezien hebben die niet aan bod kwamen, zoals een duizendpoot, een vlinder, een regenorm , een zeehond ... Wie heeft er oog voor detail en wie kan er de meeste dieren raden en heeft er het beste geheugen? Ra ra raden maar!!!