aap leest een letter

In "aap leest een letter" heeft elke letter een uniek verhaal. Op die manier kan je het alfabet van onze Nederlandse taal leren kennen.

Auteur Isabelle Gielen is bekend van samenleesboekjes zoals "sam is woest" of "muis zoekt een huis". Dit nieuwe boek, "aap leest een letter" is eerder een voorleesboek voor oudere kleuters of een zelfleesboek voor scholiertjes van het tweede studiejaar. Isabelle kent duidelijk de kneepjes van het 'leren lezen'-vak. De versjes zijn geschreven op rijm en het schrift is schreefloos. Beide zorgen ervoor dat het gemakkelijker leest, een groot pluspunt voor startende lezers. Alle klinkers, medeklinkers, maar ook klanken zoals eu, oe en ch, komen aan bod. Daarnaast komt de volgorde waarin de letters gepresenteerd worden grotendeels overeen met de volgorde op school, waardoor het een prima voorbereiding is. Het gebruik van dialogen, de nodige humor en prachtige prenten maken het geheel af. Een leuk extraatje is de QR-code op de achterflap. Hiermee krijg je heel wat tips, leesspelletjes en doe-blaadjes online aangeboden. Ook zijn er opnames van enkele versjes. Wat mij betreft, mocht dit laatste gerust meer uitgebreid zijn, want de klanken spellen zoals ze dat op school doen, kan voor ouders een uitdaging zijn.

Dit boek is absoluut een toegevoegde waarde aan het huidige arsenaal van voorleesboeken dat kennis maakt met het alfabet én met klanken.