Pluizer 10.000

Pluizer telt af…

De exacte geboortedatum van Pluizer is een goed bewaard geheim. Toen hij in 2005 van geschreven vorm over ging naar deze digitale versie was hij al minstens 20 jaar. Maar Pluizer telt niet graag in jaren, wel in recensies… Ondertussen al bijna 10.000 gerecenseerde boeken.

Tijd voor een overzichtje:

  • Onze Pluizerrecensenten deelden al meer dan 21.519 sterren werden uit. Elk boek krijgt er maximum 4. Je leest hier waar ze voor staan.

  • Gemiddeld meer dan 30.000 bezoekers vinden elke maand hun weg naar Pluzer.

  • De meest gerecenseerde auteur is Dick Bruna (88) op de hielen gezeten door enkele andere kleppers als Kathleen Amant (80), Marianne Busser (80), Ron Schröder (79), & Guido Van Genechten (76).

  • In totaal werkten 69 verschillende recensenten mee aan Pluizer. Dat zijn gemiddeld bijna 150 recensies per persoon.

  • De meest gelezen recensie op Pluizer is ‘Het leven van een Loser - Flutvakantie’.

  • Het meest voorkomende thema op Pluizer is Vriendschap, gevolgd door dieren en avontuur.

Wist je dat…

… Pluizer gekoppeld is aan BIBnet, de centrale databank van openbare bibliotheken?

… Pluizer de naam is van de beer in het Pluizerlogo? Het werd gemaakt door illustrator Sebastiaan Van Doninck, de eerste persoon die we interviewden. Omdat boeken voor ons zijn wat honing is voor beren, kozen we een beer. De auteurs en illustratoren zijn de ijverige honingbijen die ons van al dat lekkers voorzien.

… Pluizer een Facebookpagina heeft?

… altijd op zoek zijn naar nieuwe recensenten? Neem contact op met sanne.vanhellemont@linc-vzw.be als je interesse hebt.
 

Aftellen

Ondertussen tellen we af door de auteur van elk 50ste boek te interviewen. We beginnen met Mario De Koninck. Zijn ‘De Prinses die alles af’ won zopas de Lang zullen we lezen-trofee in de categorie prenten en kinderboek. Ook zo’n fan? Je kan een gesigneerd exemplaar bemachtigen via zijn website.

9800 - 15 november: Mario De Koninck

9850 - 11 december: Linda Dielemans

9900 - 8 januari: Eva Eland

9950 - 5 februari: Jef Aerts

10.0000 - 5 maart: Marijke Umans