Zonnebloemenzee

Dit is een sterk verhaal dat heel eenvoudig begint met een omschrijving van een dag uit het leven van een puber. Je maakt kennis met de twijfels, gevoelens, ervaringen van Xavier, Karim, Ferre en Solange. Elk hebben ze een gebeurtenis meegemaakt die invloed heeft op hun verdere leven. Elk van hen gaat er op zijn eigen manier mee om, gekleurd vanuit de geschiedenis die ze kennen.
Naarmate je verder leest, ontdek je hoe vernuftig het verhaal in elkaar steekt. Vier opgroeiende jongeren, vier verhalen, vier verschillende verhalen die uiteindelijk toch veel meer met elkaar verweven zijn dan men op het eerste zicht denkt.
Dit boek is geschreven in een eenvoudige, begrijpbare taal. Het verhaal is er één waarin jongeren zich zeker zullen herkennen. Een verhaal over onmacht, twijfels, verliefdheid, vriendschap. Een verhaal geschreven over pubers, voor pubers!
Het enige minpunt betreft de omslag van het boek. Het is braaf, vrolijk, kleurrijk … maar mist de aansluiting met de inhoud van het boek. Op het einde van het verhaal wordt wel duidelijk waarom er voor deze titel en deze cover gekozen is, maar persoonlijk zou ik voor een meer mysterieuze omslag gekozen hebben. Een kaft waarbij duidelijk wordt dat het hier gaat om het verhaal van pubers, van keuzes maken in het leven en de consequenties die deze met zich meebrengen …