Zoevende Zebra

Olifant, Vogel en Zebra zijn drie dikke vrienden. Ieder van hen heeft zijn eigen talent. Olifant kan prachtig vertellen, Vogel kent de beste moppen en Zebra is de spelletjeskampioen. Vooral spelletjes waarbij Zebra kan zoeven. ZOEF, ZOEF, ZOEF! Olifant en Vogel vinden het niet meer leuk dat Zebra altijd maar zoeft. Ze worden er duizelig van. Maar Zebra houdt niet op. Olifant en Vogel willen niet meer met hem spelen en gaan weg. Dan breekt er een storm los. Olifant en Vogel zijn bang en ze missen Zebra. Maar mist Zebra Olifant en Vogel wel? Hij heeft immers een nieuwe vriend gevonden...
Een voorbij-zoevend verhaal over vriendschap, ruzie en het weer goed maken. Alle kinderen zullen zich in het verhaal kunnen herkennen. Iedereen is wel eens Vogel, Olifant of Zebra.
De zwierige illustraties beelden de van hitte zinderende savanne in gedempte kleuren af. Heel origineel vind ik de tekening van de zon, die van de zebra die in het meer plonst en de illustraties van de machtige storm met de groenige wolken en de regen. Knap gedaan!