Zoek de 260 dubbelgangers

Lotte en Lars trekken er met hun magische bol op uit. Wanneer de glazen bol stuk slaat, komen ze terecht in een woestijn van ijs. Om de weg terug te vinden dienen ze op zoek te gaan naar dubbelgangers die hen tips geven om de weg terug te vinden. Zo trekken onze vrienden van de ene wereld naar dan andere waar ze steeds een nieuw puzzelstukje krijgen om de weg terug te vinden. Hun avontuur brengt hen na de koude en het ijs in de wereld van de duizend lianen, de heksenwereld, een spookstad aan de haven, tot ze uiteindelijk belanden op de plaats waar ze thuishoren: de plaats waar alles begon.
Op elke grote, dubbele pagina staat een aparte wereld afgebeeld met tal van activiteiten en personages waar je eindeloos naar kan kijken. Bovenaan elke pagina staat een cijfer, van 2 tot 9 voor het aantal dubbelgangers dat je moet zoeken en drie symbolen: een gele driehoek voor gemakkelijke dubbelgangers, een blauw vierkant voor iets moeilijkere dubbelgangers en een rode driehoek voor de echt moeilijk te vinden dubbelgangers. Als alle dubbelgangers gevonden zijn, mag je een flapje openmaken waar een tip tevoorschijn komt voor de wereld die hierop volgt. De illustraties ogen origineel, nodigen uit om te kijken én te blijven kijken en zijn helemaal mee met hun tijd (getuige de moderne superhelden). Eindeloos zoek- en leesplezier voor jong en oud.
In het grote aanbod van zoekboeken steekt dit boek er met kop en schouders bovenuit door het leuke verhaal, de orginele tekeningen en het enigszins verrassende slot. Zeker een plaats in de boekenkast waard!