3+ | 2011
Gottmer
ISBN 978-90-257-4981-1
NON-FICTIE , 14 p. , €10.95
gebonden , voelboek
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Zo voelt een dinosaurus

Xavier Deneux (auteur) Ninie (illustrator)

Na 'Zo voelt het op de savanne' en 'Zo voelt het op de boerderij', is er nu een derde voelboek: 'Zo voelt een dinosaurus'.
Je krijgt een antwoord op vragen als: Wat is een dinosaurus? Welke kleur hebben dinosaurussen? Je ontdekt verschillende soorten dinosaurussen waar je nog nooit van hoorde, zoals de diplodocus, de microrapter (met echte veertjes!) en de seismosaurus.
Je zou denken dat elke dinosaurus ongeveer dezelfde schubachtige huid heeft, maar niets is minder waar! Er werd in dit boek gewerkt met heel wat verschillende texturen, zoals schuurpapier, vilt en stof.
De informatie wordt op een laagdrempelige manier aangeboden, met veel prenten en weinig tekst. Zo krijgen de jonge kinderen waar men zich op richt geen overload aan informatie. Anderzijds wordt er regelmatig gebruik gemaakt van moeilijke woorden (zoals paleontoloog) die toch wat extra duiding nodig hebben.
De dino's werden in de tekeningen vereenvoudigd en 'verkinderlijkt'. Kinderen die hun dinosaurusperiode doormaken houden vermoedelijk meer van de realistische aanpak.

Magali Haesendonck
Dinosaurussen
uit de reeks: Zo voelt ... , deel 3
origineel: Mes dinosaures à toucher (Frans) - J.H. Gever (vertaler)