Yo-ga je mee?

Avontuurlijke kinderyogaverhalen

Yoga is al lang niet meer oubollig en heeft zijn waarde reeds bewezen voor heel wat volwassenen, maar ook kinderen kunnen er baat bij hebben. Dit boek wil hen daarbij helpen door op een speelse manier yoga-oefeningen te introduceren tijdens het lezen van een verhaal.  Omdat het ook voor de allerkleinsten is bedoeld, zijn het vier korte verhaaltjes, heel begrijpelijk en uit het dagelijks leven gegrepen. Daarom begrijp ik niet waarom er 'avontuurlijke kinderyogaverhalen' staat op de cover van het boek. Toch niet alles moet een en al avontuur zijn.  Een uitstapje met het gezin naar zee of samen spelen in de sneeuw, zijn niet de meest avontuurlijke gebeurtenissen, maar wel ontzettend leuk. Het stoort me dat je een yoga boek schrijft om kinderen te helpen ontspannen, maar dan wel de druk oplegt dat alles zo spannend en avontuurlijk moet zijn. Laat het gewoon eens een plezierig of gezellig verhaal zijn.
Het boek bevat vier verhaaltjes, telkens met andere kinderen in de hoofdrol: blanke kinderen, maar ook gekleurde kinderen met mama's die een hoofddoek dragen. De oefeningen zijn zeer duidelijk beschreven. Een eenvoudige schets maakt dat je ze snel herkent en kan uitvoeren.
De oefeningen zelf staan in een licht gekleurd kader zodat ze goed opvallen. Fijn is dat de verhaaltjes zowel thuis als in een grotere groep kunnen voorgelezen worden en er oefeningen bij zijn die je in groep kunt uitoefenen.