Wroooaaaaah!

Teuntje en papa gaan naar de dierentuin. Zijn er zeehonden? Beren? O, en ze wil ook naar de tijgers. Plots ziet ze de leeuw. Maar de leeuw ligt stil in zijn kooi. Waarom doet hij niks? Is hij dood? Volgens papa slaapt de leeuw. Pfff, wat heb je aan een slapende leeuw? Leeuwen moeten woest zijn!! Teuntje wil dat de leeuw wakker wordt, stapt op hem af en zegt hallo. De leeuw trekt één oog open en blijft lekker lui liggen. Teuntje wil dat hij brult en rondrent. Daar denkt de leeuw anders over. Hij doet nog een oog open, kijkt Teuntje dromerig aan en gaat op zijn andere zij liggen. Teuntje geeft echter niet op. Hoe Teuntje de leeuw aan het brullen krijgt en hoe dit leuke verhaal verder afloopt, kan je lezen in dit prentenboek.
De gebruikte woordenschat is eenvoudig. De tekst is duidelijk weergegeven en wordt in het tweede deel van het verhaal op een leuke manier in de illustraties ingewerkt.
De illustraties van de hand van de schrijfster zelf zijn grappig en getuigen van een rijke verbeelding. Elsbeth de Ruiter rijfde dan ook niet voor niets de Key Colours Award 2010, de internationale wedstrijd voor beste illustratie, binnen. De fijne tekeningen zijn tegen een witte achtergrond getekend en met zachte kleuren ingekleurd. Leuk detail is de pauw die op pagina ( het boek komt binnengewandeld, doorheen de pagina's slentert en op pagina 18 voor de laatste keer opduikt en verbaasd het tafereel aanschouwt.
Extra info:
Deelnemers aan de Key Colours Award maken een prentenboek voor kinderen tussen twee en zeven jaar. Een vakjury beoordeelt de artistieke, literaire en kindgerichte kwaliteiten van de inzendingen. De winnaar ontvangt 7.500 euro en het bekroonde werk wordt door Clavis Uitgeverij uitgegeven. Aan deze prijs en de prentenboeken die eruit voortkomen wordt veel aandacht besteed in de pers en op buitenlandse uitgeversbeurzen. Deze prijs is voor veel illustratoren het begin van een succesvolle, internationale carrière.