Wolfje wil niet gaan slapen

Wanneer het bijna bedtijd is, probeert Wolfje op allerlei manieren zijn bed te ontwijken. Hij is nog niet moe! Of toch nog niet helemaal …

Een grappig verhaal over een heel herkenbaar onderwerp: niet graag gaan slapen. Iedereen kan wel meteen iemand voor de geest halen die kampioen is (of was) in uitstelgedrag wat betreft naar bed gaan. Als lezer is het de bedoeling dat je Wolfje een handje helpt met naar bed gaan. Samen met je kleuter wieg je en aai je, roep je en blaas je Wolfje zijn bedje in. Hij heeft immers nog maar tien minuten tot mama komt kijken of hij wel in zijn bedje ligt.

De illustraties zijn van Jo Lindley. Van opleiding is ze architecte, maar na een tijdje heeft ze voluit gekozen voor haar passie: tekenen. Ze noemt zichzelf daarom een ‘archistrator’ (architect + illustrator). Ze heeft zich bijgeschoold via avondonderwijs en online-cursussen om opnieuw meer kunst in haar techniek van tekenen te krijgen.

De prenten in dit boek komen erg zeemzoeterig over. Hier en daar zitten er leuke details in verwerkt. Let vooral op de muggen in het verhaal. Het weergeven van Wolfje zijn gemoedstoestand is erg geslaagd. Het is duidelijk dat dit een aftelboekje is waarbij actie verwacht wordt van de lezer. Ook het doel is duidelijk: Wolfje zijn bedje in krijgen. Daarna is het tijd om zelf onder de wol te kruipen.