6+ | 2012
Ploegsma
ISBN 978-90-216-7076-8
FICTIE , 153 p. , €19.95
gebonden , verhalenbundel
Vind dit boek in je bibliotheek!
waar in de bibliotheek
Lijst boekhandels
tweedehands boeken

Winterverhalen

Astrid Lindgren (auteur) Els van Egeraat (illustrator), Carl Hollander (illustrator), Philip Hopman (illustrator), Annet Schaap (illustrator), Ilon Wikland (illustrator)

Deze verhalenbundel geeft een selectie uit boeken van, Astrid Lindgren over zowel Pippi Langkous, de Bolderburen, Lotta, Michiel als Madieke. De meeste verhalen gaan specifiek over Kerstmis, de verhalen van Pippi en Taka-Tukaland vallen dan ook wat uit de toon. Er bestaat geen twijfel over dat dit stuk voor stuk mooie verhalen zijn, die nog altijd kinderen aanspreken, ook al zijn ze al zo oud. Ook vandaag kunnen kinderen zich nog altijd koesteren aan de ouderwetse gezelligheid, ondeugendheid en vrolijkheid die de Lindgren-verhalen uitstralen. Maar deze verhalen staan niet op zich, ze zijn als het ware uit hun boeken en dus hun context gerukt. En dan lijkt het me heel wat minder makkelijk om in de juiste sfeer te komen en je in te leven in de personages. Het is dan ook veruit aan te bevelen in elk van deze heerlijke boeken van Astrid Lindgren te duiken, in plaats van dit samenraapsel met voor de hand liggende commerciële bedoelingen aan je kinderen voor te lezen.

Lieve Raymaekers
Kerstmis | Klassiekers
origineel: Mera om oss barn y Bullerbyn, Madicken, Nya hyss av Emil i Lönneberga, Pippi Langstrump i Söderhavet, Visst kan Lotta nästan allting